Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

16 Temmuz 2013 Salı

Ramazan’da dikkat edilmesi gerekenler

Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde sizlere ramazanda nelere dikkat etmeniz konusunda bilgilendirme yapacağım. Ramazanda dikkat edilmesi gereken hem sağlık hem de insan psikolojisini etkileyen şeyler vardır. Bunları size anlatabildiğim kadar basit bir şekilde anlatacağım



Sahur
Sahurda yapılan en büyük yanlışlardan birisi tıka basa ve hızlı bir şekilde yemek yemektir. Çok hızlı bir şekilde yemek yerseniz midenize yemek yerine hava dolar ve sadece o saatlerde açlık hissinizi bastırmış olursunuz. Günün ilerleyen saatlerinde acayip derecede acıkacak ve bunun sebebini arayıp duracaksınız.
Sahurda çok fazla yemek yemeniz yerine azar azar bütün besinlerden tüketilmeli. Özellikle protein bol miktardaalınmalı. Bunun için haşlanmış bir yumurta hem sizi tok tutar hem de protein bakımından zengin bir yiyecektir. Bunun yanında bal gibi yiyecekler sizin günlük enerjinizi karşılar. Şahsen ben sahurda bir tatlı kaşığı bal yemeyi severim ve yararlıdır.
Bunun yayında sahur saatinden bir veya bir buçuk saat erken kalkarsanız yemeğinizi yavaş yavaş sindire sindire yemeniz için vaktiniz olur. Yemeği olabildiğince yavaş yemelisiniz ki midenize hava yerine yemek girsin.
Sahurda dikkat edilmesi gereken şey yemekten önce su içilmemelidir. Su veya çay yemeğinizi bitirdikten sonra yemeğin üstüne içilmelidir. Su ve çayı bol bir şekilde tüketirseniz gününüz su bakımında kolay geçebilir.

İftar
İftarda çok acıkıldığını herkes bilir. Ama burada da çok fazla hızlı ve fazla yemek yendiğinde midenize, sağlığınıza zarar vermiş olursunuz. İftarda yemek önünüzden kaçmıyor. Yavaş yavaş lokma lokma yerseniz hem mideniz hem de sağlığınızı tehlikeye atmazsınız. Eğer iftarda kendinize çok fazla yüklenirseniz kilo alabilirsiniz.
Ramazanda en çok umut edilen şeylerden biriside kilo vermektir. Ama sahurda ve iftarda midenize o kadar çok yüklenirseniz kilo vermek yerine kilo alırsınız. İftarda olabildiğince zengin protein ve besinler içeren yemekler yiyin.Ekmeği bol tüketmeyin, iki dilim ekmekle her yemekten yerseniz daha iyi doyar ve bunun yanında sağlıklı bir yemek yemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook