Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Melo Resmen ASLAN


Galatasaray, Juventus'tan Felipe Melo ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Kulübü, 2 sezondur kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo ile 3 yıllığına anlaşmaya varıldığını borsaya bildirildi.
Sarı-kırmızılı kulüp, bu transfer için Juventus Kulübü'ne 3 milyon 750 bin avro bonservis bedeli, Melo'ya da her sezon için 3 milyon 100 bin avro sabit ücret ve maç başı 25 bin avro ödeyecek.
Galatasaray Sportif Sınai ve
Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada şöyle denildi:
"Juventus profesyonel futbolcularından Felipe Melo de Carvalho ile 2013-2014 futbol sezonundanbaşlamak üzere 3 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3.750.000 avro bonservis bedeli ödenecektirFutbolcuya ise, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016sezonlarının her biri için 3.100.000 avro sabit transfer ücreti ve 25.000 avro maç başı ücretiödenecektir."
Geride kalan 2 sezonda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Felipe Melo, Spor Toto SüperLig'de toplamda 63 karşılaşmaya çıktı ve 13 gol kaydetti.
Sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 2 sezonda şampiyonluk sevinci yaşayan 30 yaşındaki futbolcu, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 9 karşılaşmada görev yaptı.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Zemzem Suyunun Bu Özelliği Biliminsanlarını Bile Şaşırttı



Zemzem suyunun ezan okunduğunda berraklaştığını ifade eden Japon bilim adamı Dr. Masaru Emoto, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor.Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor" dedi.
Edinilen bilgiye göre Ren Nehri'nin suyundan içen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer, bir miktar zemzem bulup içti. 35 dakika sonra da rahatladığını hisseden Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaştı.

Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eden Dr. Pfeiffer, "Su her şart altında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım. Sonuçta gördüm ki suyun hepsi zemzeme dönüşmüş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Hepsi zemzeme dönüşmüş. Zemzem'de büyük bir enerji var. Başkasını değiştirir ama kendi değişmez" dedi.

Japon bilim adamı Dr. Masaru Emoto ise, zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceledi. Suyun kristal düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını gören Dr. Masaru Emoto zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark etti.
İncelemede her bir kristalin Kâbe-i Muazzama'ya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin kristallerinin çan sesinde karardığı, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığı ve netleştiği anlaşıldı. 

Dr. Masaru Emoto, zemzemin fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından yeryüzündeki bütün sulardan farklı olduğunu belirterek, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor" şeklinde konuştu. 

Kaynak: StarGazete

İki Yeni Gezegen Keşfedildi


Güneş Sistemi'ne 22 ışık yılı uzaklıktaki Akrep takımyıldızında yer alan Gliese 667C yıldızının yörüngesinde, yaşama elverişli kuşakta bulunan iki yeni gezegen tespit edildi. 

Daha önce üzerinde çok sayıda çalışma yapılan bir yıldız olan, Güneş'in üçte birinden biraz daha büyük bir kütleye sahip Gliese 667C yıldızı, Gliese 667 veya GJ 667 olarak adlandırılan üçlü yıldız sistemindeki yıldızlardan birini oluşturuyor. 

Gliese 667C üzerinde daha önce yapılan çalışmalar, bu yıldızın yörüngesinde, biri yaşama uygun bölgede olmak üzere üç gezegen bulunduğunu gösteriyordu. Yeni yapılan çalışmayla bu yıldızın etrafında üçü yaşanabilir kuşakta olmak üzere en az altı gezegen olduğu ve bu sayının 7'ye kadar çıkabileceği ortaya çıktı. 

Keşif, ilk kez birbirine çok yakın mesafede, yaşama elverişli kuşakta bu kadar çok sayıda gezegen barındıran bir yıldız sisteminin ortaya çıkarılmış olması nedeniyle önem taşıyor. 

Gliese 667C yıldızına, sıvı halde su bulunmasına imkan sağlayacak bir mesafede olan ve son derece sabit bir yörüngede hareket ediyor olmaları nedeniyle yaşama uygun bölgeye dahil oldukları kesinlik kazanan gezegenler, Almanya'daki Göttingen Üniversitesi'nden Guillem Anglada-Escude ve İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nden Mikko Tuomi'nin çalışmaları sonucu ortaya çıkarıldı. 

Yörüngesinde döndükleri yıldızlara çok yakın mesafede bulunan ve bu nedenle yüzey sıcaklıkları sıvı halde su barındırmalarına imkan vermeyen gezegenlerde, yaşamın oluşması ihtimali bulunmuyor. Ancak Gliese 667C gibi daha soğuk ve sönük yıldızların yörüngesindeki gezegenler yıldıza daha yakın mesafelerde olsalar bile yine de yaşanabilir kuşakta yer alıyor. 

Araştırmacılar, yaşama elverişli olma ihtimali bulunan üç gezegenin kütlelerinin, Dünya'dan daha büyük, buna karşılık, Güneş Sistemi'ndeki, yaşama elverişli kuşakta yer alan Uranüs ve Neptün'den daha küçük olduğunu belirtti. 

Yeni gezegenlerin varlığı, Şili'deki, Avrupa Astronomik Araştırmalar Örgütü'ne (ESO) ait HARPS teleskopundan daha önce elde edilen verilerin, yine ESO'ya ait Şili'deki Çok Büyük Teleskop, ABD'deki W.M. Keck Gözlemevi ve Şili"deki Magellan Teleskobu'ndan elde edilen veriler ışığında yeniden gözden geçirilmesiyle ortaya çıkarıldı. - Ankara

16 Temmuz 2013 Salı

Yetenek Sizsiziniz’e Yeni Jüri


Merhaba arkadaşlar bu makalemizde benimde severek izlediğim ve beğendiğim yarışma olan Yetenek Sizsiniz'in bomba haberini yazacağım.Bu haber jüri değişti ve gelen jüriyi hepimiz çok yakından tanıyoruz.BKM oyuncusu ;


Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu üstlendiği Yetenek Sizsiniz'in jürisi değişti. Bakın Sergen'in yerine hangi isim gelecek?
İki sezondur Sergen Yalçın'ın yer aldığı yarışmaya yeni sezondaEser Yenenler dahil oldu.
Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde O Ses Türkiye ve Yetenek Sizsiniz'in jürilerini değiştireceğini açıklamış, Hülya Avşar'ın ise demirbaşı olduğunu söylemişti.





Ramazan’da dikkat edilmesi gerekenler

Merhaba arkadaşlar. Bu makalemizde sizlere ramazanda nelere dikkat etmeniz konusunda bilgilendirme yapacağım. Ramazanda dikkat edilmesi gereken hem sağlık hem de insan psikolojisini etkileyen şeyler vardır. Bunları size anlatabildiğim kadar basit bir şekilde anlatacağım



Sahur
Sahurda yapılan en büyük yanlışlardan birisi tıka basa ve hızlı bir şekilde yemek yemektir. Çok hızlı bir şekilde yemek yerseniz midenize yemek yerine hava dolar ve sadece o saatlerde açlık hissinizi bastırmış olursunuz. Günün ilerleyen saatlerinde acayip derecede acıkacak ve bunun sebebini arayıp duracaksınız.
Sahurda çok fazla yemek yemeniz yerine azar azar bütün besinlerden tüketilmeli. Özellikle protein bol miktardaalınmalı. Bunun için haşlanmış bir yumurta hem sizi tok tutar hem de protein bakımından zengin bir yiyecektir. Bunun yanında bal gibi yiyecekler sizin günlük enerjinizi karşılar. Şahsen ben sahurda bir tatlı kaşığı bal yemeyi severim ve yararlıdır.
Bunun yayında sahur saatinden bir veya bir buçuk saat erken kalkarsanız yemeğinizi yavaş yavaş sindire sindire yemeniz için vaktiniz olur. Yemeği olabildiğince yavaş yemelisiniz ki midenize hava yerine yemek girsin.
Sahurda dikkat edilmesi gereken şey yemekten önce su içilmemelidir. Su veya çay yemeğinizi bitirdikten sonra yemeğin üstüne içilmelidir. Su ve çayı bol bir şekilde tüketirseniz gününüz su bakımında kolay geçebilir.

İftar
İftarda çok acıkıldığını herkes bilir. Ama burada da çok fazla hızlı ve fazla yemek yendiğinde midenize, sağlığınıza zarar vermiş olursunuz. İftarda yemek önünüzden kaçmıyor. Yavaş yavaş lokma lokma yerseniz hem mideniz hem de sağlığınızı tehlikeye atmazsınız. Eğer iftarda kendinize çok fazla yüklenirseniz kilo alabilirsiniz.
Ramazanda en çok umut edilen şeylerden biriside kilo vermektir. Ama sahurda ve iftarda midenize o kadar çok yüklenirseniz kilo vermek yerine kilo alırsınız. İftarda olabildiğince zengin protein ve besinler içeren yemekler yiyin.Ekmeği bol tüketmeyin, iki dilim ekmekle her yemekten yerseniz daha iyi doyar ve bunun yanında sağlıklı bir yemek yemiş olursunuz.

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook