Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

30 Ocak 2014 Perşembe

Microsoft'dan 20 Gigapiksellik Fotoğraf

Fotoğrafı büyütmek için tıklayınız.


Yazılım ve akıllı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde Photosynth teknolojisini, Seattle’da 20 Gigapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekmek için kullandı! İşte detaylar!

Teknoloji dünyasının en keyif verici ve yoğun tekniklerin kullanıldığı yüksek pikselli kamera teknolojisine bir yeni rekor daha eklendi. Genellikle akıllı telefon veya fotoğraf makinesi alırken sıkça karşılaştırmalar yaptığımız Megapiksel değerlerine karşın, geçtiğimiz yıllarda bu ölçütün 1000 katı olan Gigapiksel’ler, testlerle kullanıma sunulmuştu.

Dünyanın en net ve ayrıntılarla gizli fotoğrafı olarak kabul edilen 9 Gigapiksel’lik fotoğrafın rekoru, açık ara farkla ilk kez kırıldı. Gigapiksel’i şu şekilde de açıklayabiliriz; Fotoğraf çektikten sonra, bilgisayar ortamında yakınlaştırdığınızda kareleşmeler yerine gizlenmiş ayrıntılar çıkıyorsa bu durum, piksel oranlarının yüksek olduğu anlamına gelir.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Photosynth teknolojisini kullanarak Seattle’da 20 Gigapiksel çözünürlüğünde rekor bir fotoğraf çekmeyi başardı. 2.368 fotoğraf karesini yan yana getirerek 360 derece bir panorama fotoğraf elde eden Microsoft, lens olarak Canon’un DSLR fotoğraf makinesini ve yine Canon marka 400 mm-600 mm lens modelini kullanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook