Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

21 Ağustos 2012 Salı

Twitter Hesapı Koruma


Twitter hesabı kapatılanları sıkça duyuyorsunuzdur. Bu kapanmaların çoğu Twitter’ın en önemli kurallarından olan limit kuralını bilmedikleri için oluyor. Eğer aşağıdaki rakamları aşmadan Twitter’ı kullanırsanız hesabınızın kapatılması imkansıza yakın, tabi marka ihlali yapmadığınız sürece 


Bu yazının yazıldığı tarih itibariyle Twitter’da geçerli olan rakamsal limitler :

Direkt Mesajlar: Günde 250 adet. (Bu limiti sürekli millete oto reklam gönderenler düşünsün, bende kıl oluyorum onlara.)
Güncellemeler (Tweet gönderimi): Günde 1000 adet. Günlük güncelleme limiti yarım saatlik daha küçük zaman aralıklarına bölünmüştür. Retweetler de güncelleme olarak kabul edilir. (Bu konuda bir sınır olması bencede tuhaf, Tweet atmak bazen messengerda arkadaşınla sohbet etmek gibi oluyor, 1000den fazla Tweet atmak isteyipte yetmeyenlere rastladım.)
Hesaba ait e-posta adresinde değişiklik yapma: Saatte 4 defa. (Bu limitte saatte 4 defa kullanmak imkansız gibi ama bir yandan da iyi. Çünkü hesabını birisine devrediyorsun ve kısa bir sürede hesabı kendine alman gerek başkası almaması için bu arada hesabı başkasına kaptırmamak için gibi geliyor.)
Takip (günlük): Günlük takip limiti teknik olarak 1000 adettir. (Lütfen bunun yalnızca teknik limit olduğunu ve agresif takip davranışını kısıtlayan başka kurallar da olduğunu unutmayın. Çok hızlı bir şekilde mesela 1 saat içinde 200-300 vs. gibi takipçileri eklemekte bu limiti aşma kurallarını uygulamayı gerektirebiliyor, o yüzden dikkatli olun).
Takip (hesap başına): Bir hesap 2000 kullanıcıyı takip ettiğinde, bundan sonra gelecek takip girişimleri hesaba özel oranlar tarafından kısıtlanır. (Bir hesap 2000 kişiyi takip edebilir ama daha fazla takip edebilmek için özel şartlar oluşması lazım, mesela o hesabı takip eden sayısınında takip ettiği kişiler kadar olması gibi.)

Diğer Konulara Göz Atmak İster Misiniz ?  Olum Bak Git Oyunu

Uzaydan Atlayan Adam


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook