Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Host Dosyası İle Yasaklı Sitelere Girme


Maalesef ülkemizde yasaklı site sayısı gün geçtikçe artıyor. Daha önce bir çok yöntemini gösterdiğimiz yasaklı sitelere girme işleminin şimdi de ise farklı bir yöntemi olan HOSTS DOSYASI ile girişi anlatacağız.
İşlemlere başlamadan önce olayın mantığını açıklayalım. Ülkemizde yasaklı olan siteler domain bazlı değil IP bazlı engelleniyor. Yani sitenin bağlı olduğu IP adresi bloklanıyor ve bu sayede yasaklı sitelere giremiyoruz. Hosts dosyası ile o site tarayıcımıza yazıldığında hangi IP’ye gitmesi gerektiğini Windows’a söylemiş oluyoruz. Bu dosyada yer alan IP adresleri güncel olduğu sürece yasaklı sitelere HOSTS DOSYASI yöntemiyle girebiliyoruz. İşlemlere başlayalım;
1- Öncelikle gerekli olan dosyayı buraya tıklayarak bilgisayarımıza indiriyoruz. Dosya winrar formatındadır ve şifresi: e-blogcum ‘dur.
2- Ardından indirdiğimiz rar dosyasını yukarıda verdiğimiz şifre ile açıyoruz ve masaüstümüze çıkarıyoruz.
3- Daha sonra dosyayı kopyalıyoruz.
4- Son olarak C:\Windows\System32\drivers\etc  dosyayoluna indirdiğimiz dosyayı yapıştırıyoruz. Karşımıza çıkan uyarıya DEĞİŞTİR diyoruz ve işlem tamam. Klasörü bulamazsanız başlattan ETC klasörünü de aratabilirsiniz.
Bu yöntemi kullanarak hosts dosyasını değiştirerek yasaklı sitelere girmiş oluyoruz. Ayrıca yasaklı sitelere girmek için farklı yollar da mevcut. Aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook