Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Wifi Şifre Öğrenme


Wireless ağlarında bilgisayarınıza wireless şifresini bir defa tanıttıktan sonra otomatik olarak şifre kayıt edildiği için bir daha bu şifreye ihtiyaç duymadığınız için genelde wireless şifreleri unutulur. Wireless şifrelerinizi bir kaç basit işlemle öğrenebilir yada yeni şifre tanımlayabilirsiniz.
Bu şifreye öğrenebilmeniz yada değiştirebilmeniz için öncelikle bu ağa bağlı olmalısınız. Eğer ağa wireless şifresi yüzünden bağlanamıyorsanız ethernet kablosunu modemle bilgisayarınıza bağlayıp yerel ağdan bağlanabilir, wireless şifre öğrenme yada değiştirme işlemini yapabilirsiniz.
Modem Wireless Şifresi Öğrenme
Modeminizin wireless şifresini öğrenmek için öncelikle ağa bağlı olduğunuzu kontrol ediniz. Ağa bağlandıktan sonra modeminizin arayüzüne ulaşmanız gerekmektedir. Bu işlem için bilgisayarınızın başlat bölümünden çalıştıra tıklayıp “cmd” komutunu yazıp entere basıyoruz. Açılan pencerede “ipconfig” komutunu yazıp entere bastığımızda karşımıza çıkan varsayılan ağ geçidi modeminizin ip adresi oluyor bu ip adresini not alıyoruz.
Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra internet tarayıcınızı çalıştırıp adres çubuğuna yerel ağ bağlantısındaki ip adresini yazıyoruz. (Örn: http://192.168.1.1) Açılan sayfada modeminizin arayüzüne ulaşmak için modeminizin fabrika çıkışı modem şifresini sormaktadır. Bu şifre modeminizin kitapçığında yazmaktadır ve genelde şifre yazmadan tamam dediğinizde giriş sağlanmaktadır. Modeminizin sayfasına ulaştıktan sonra güvenlik bölümüne gelip wireless sayfasınıaçın ve orada şifreniz yazacaktır. Eğer şifrenizi göremiyorsanız o bölümden yeni şifre girip eski şifreyle değişmesini sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook